Hoofd BHV

Taken van het hoofd BHV

Ieder bedrijf dient minimaal één persoon te hebben met BHV. Als je een groter bedrijf hebt zullen er meer bhv’ers aanwezig zijn. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en iedereen zijn taak kent is in dat geval een hoofd BHV ook nodig.

Opleiding tot hoofd BHV

Een hoofd BHV geeft leiding aan de aanwezige bhv’ers en ploegleiders. Ook zorgt hij of zij voor het uitzetten van de lijnen volgens welke er gehandeld wordt in het geval van calamiteiten. Bij G4S kun je een opleiding tot hoofd BHV volgen. Je kunt meer informatie over de opleiding en de functie lezen op de website van G4S maar ook altijd het bedrijf zelf benaderen als je meer wilt weten.

Operationeel hoofd BHV

Er bestaat een verschil tussen hoofd BVH operationeel en hoofd BHV strategisch. Als operationeel hoofd ben jij degene die de zaken aanstuurt in het geval van calamiteiten. Jij neemt de beslissingen die op dat moment nodig zijn en coördineert de BHV als deze in actie komt. Daarnaast draag je zorg voor de materialen die nodig zijn voor de bhv’ers en dat deze in orde zijn. Ben je op zoek naar nieuwe mensen voor BHV? Dan werf en selecteer jij ze.

Strategisch hoofd BHV Daar waar een hoofd operationeel meer op de voorgrond treedt werkt een hoofd strategisch meer achter de schermen van de BHV. Dit hoofd is verantwoordelijk voor het beleid van de BHV en weet hoe de zaken wettelijk in elkaar steken. Jij bekijkt en bewaakt de budgetten en regelt vergoedingen en verzekeringszaken nadat er een calamiteit heeft plaatsgevonden.