De reden van mijn zoektocht naar een cursus Excel

Ongeveer een 10 jaar geleden ben ik afgestudeerd als marketeer, ik heb dus een bachelor in marketing behaald. Doorheen mijn opleiding heb ik regelmatig examens voor Excel en Andere moeten doen, alsook kennis opgedaan over andere Microsoft Office programma’s. Echter na een aantal jaren ervaring in een functie waarin excel enkel bij uitzondering wordt gebruikt, was ik toch toe aan een opfrissing. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een goede bijkomende oplossing om het gemis van ervaring in cursus Excel gevorderden bij te werken.

Welke partij ik gekozen heb voor mijn bijscholing

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij https://www.bakkercomputeropleidingen.nl/. Zij hebben verscheidene cursussen voor computerprogramma’s, waaronder onder meer ook Excel. Hun programma leek me zeer interessant en ook exact wat ik nodig had om aan mijn nieuwe uitdaging te beginnen. Als je goed bent in Excel, kan je snel al complexe berekeningen maken door een aantal muisklikken en formules te gebruiken. Dankzij Excel kunnen complexe opeenvolgingen van gegevens al snel gereduceerd worden tot een overzichtelijke tabel, bijvoorbeeld een pivot table of draaitafel. Het is ook belangrijk om in Excel zowel de termen in het Nederlands als in het Engels te kennen. Sommige bedrijven werken namelijk liever met de Engelstalige versie van Excel, andere werken dan weer met de Nederlandse versie. Voor mij persoonlijk vind ik de Engelstalige versie veel eenvoudiger in gebruik, vooral de formules spreken in het Engels meer naar de verbeelding dan in de Nederlandse vertaling ervan.

Een opleiding Excel is in het bedrijfsleven toch handig en zal je in de toekomst zeker kunnen helpen om eventueel zelf iets op te starten (eigen bedrijf) of in jouw toekomstige job.