Met een examen BHV kun je elke noodsituatie aan

Een cursus BHV of ‘bedrijfshulpverlening’ is een noodzaak voor elk bedrijf. Dankzij zo’n cursus weten de medewerkers hoe ze moeten handelen in het geval van calamiteiten. Ze weten bijvoorbeeld wat ze moeten doen als er brand uitbreekt. Niet alleen leren ze hoe ze brand moeten blussen, ze gaan dit ook in de praktijk oefenen. In sommige gevallen zal de brand misschien niet blussen zijn. Dan moet het gebouw zo snel mogelijk ontruimd worden.

De medewerkers met een examen BHV weten dan precies hoe ze de collega’s zonder paniek uit het gebouw moeten loodsen. Hiervoor leert men verschillende communicatietechnieken die erg waardevol zijn in noodsituaties. Als er calamiteiten zijn waar slachtoffers vallen is het van het grootste belang dat men weet hoe eerste hulp moet worden verleend. Mensen die een cursus BHV hebben gevolgd weten hoe ze om moeten gaan met verwondingen, benauwdheid, maar kunnen indien nodig ook reanimeren. Een hele nuttige cursus die een must is voor ieder bedrijf.

Hoe ziet een BHV cursus eruit?

Een BHV cursus bestaat uit verschillende onderdelen. Natuurlijk krijg je theorieles, maar een groot deel van de training bestaat uit praktijklessen. Hier kun je het geleerde meteen oefenen. In de praktijklessen worden namelijk allerlei noodsituaties nagespeeld zodat je precies kunt ervaren hoe het is en waar je in zo’n geval allemaal rekening mee moet hebben. Zo ben je altijd goed  voorbereid als er echt een calamiteit voordoet. Aan het einde van de training wordt de kennis van de deelnemers getoetst met een BHV examen. Dit examen bestaat uit een theorie- en een praktijk onderdeel. Als je voor beide onderdelen slaagt ontvang je een certificaat. Dit certificaat is één jaar geldig. Na een jaar moet men een herhalingstraining volgen. Het nut hiervan is dat men gedwongen wordt om de opgedane kennis weer op te frissen.