Waarom dien ik juridische documenten op mijn website te vermelden?

Juridische documenten worden ook wel gezien als de “kleine lettertjes”. Tegenwoordig is het allemaal meer transparanter en is de consument ook goed beschermd. Maar toch is het altijd goed om de juridische documenten ook op je website te vermelden. Denk hierbij aan de algemene voorwaarden, privacybeleid en disclaimer. Ieder met zijn eigen functie hebben goede redenen waarom jij deze op je website dient te vermelden. In dit blog leg ik uit waarom ze zo handig zijn.

Het straalt professionaliteit uit

Wanneer de bezoeker op een keurige website belandt en alles netjes in orde is, zal de kans aanzienlijk hoger zijn dat deze contact met je gaat opnemen of een bestelling gaat plaatsen. Ook wanneer de juridische documenten worden vermeld, zal dit een stuk aangenamer zijn. De klant ziet dat het bedrijf alles netjes in orde heeft en weet ook gelijk waar hij of zij aan toe is met de voorwaarden.

Het is verplicht

Juridische documenten zijn niet persé verplicht op je website, behalve de privacyverklaring. Sinds de AVG in 2018 van werking is gegaan is het verplicht om deze op elke website te vermelden. Zo weet elke bezoeker wat jij doet met hun gegevens.

Het kan problemen voorkomen

Heb jij algemene voorwaarden laten opstellen dan kan dit problemen in de toekomst voorkomen. Heb je geschillen met een klant? Dan kan je de algemene voorwaarden erbij pakken en kijken wie gelijk heeft. De klant is immers akkoord gegaan met de algemene voorwaarden. Het kan bijvoorbeeld de aansprakelijkheid voor iets voorkomen. Eenmalige investering dus!