Magento 2: het meest gebruikte platform voor e-commerce

Magento 2

Sinds kort hebben wij een webshop met Magento 2. Graag wil ik mijn ervaringen delen. We wilden met het bedrijf een nieuwe webshop opzetten, naast onze bestaande winkel. Ik heb me er in verdiept en kwam tot de conclusie Magento het beste platform was voor onze wensen. Dit is namelijk een gratis open-source platform en het meest gebruikte systeem voor webwinkels. Het wordt geroemd om het feit dat het zo flexibel is en er zoveel uitbreidingsmogelijkheden zijn. Hierdoor is het pakket zowel voor grote bedrijven als voor kleine bedrijven geschikt en is het ook mogelijk om door te groeien.

Genoeg uitbreidingsmogelijkheden met Magento 2

Magento 2Juist door die flexibiliteit is voor ons Magento 2 erg geschikt. We hopen in de toekomst de webshop verder uit te breiden en dit systeem biedt ons daartoe alle mogelijkheden. Daarnaast vonden we het belangrijk dat onze voorraad up to date bleef. Juist met verschillende verkoopkanalen is het belangrijk om te zorgen dat de voorraad realtime zichtbaar is zodat je daar geen misverstanden over zijn. Daarnaast zijn er ook talloze gratis plug-ins beschikbaar.

Een Magento 2 webshop van RIFF

Magento 2Voor onze webshop zijn we in zee gegaan met RIFF, voorheen Jaagers.com. Dit bedrijf heeft grote ervaring met Magento en Magento 2 webshops. Zij kunnen een mooie en goedwerkende webshop neerzetten met alle gewenste koppelingen. En helemaal op maat gemaakt want een van de voordelen van Magento 2 is dat het ook mogelijk is om zelf koppelingen en innovaties te bouwen voor de webshop. Dus daar waar Magento te kort schoot, kon RIFF dat opvangen. Zo hebben we een webshop die perfect past bij onze wensen en daarnaast ook voldoende ruimte biedt om in de toekomst uit te breiden. Door de koppeling met onze kassasysteem en SAP is onze voorraad altijd realtime zichtbaar en als het laatste artikel via de winkel wordt verkocht dan wordt dat direct zichtbaar in de webshop.