Zo ontwikkel je een gebruiksvriendelijke website

Een gebruiksvriendelijke website ontwikkelen is niet altijd even makkelijk. Vaak willen we te veel op design gebied, waardoor de website minder gebruiksvriendelijk wordt. Hoe ontwikkel je nu wel een gebruiksvriendelijke website? In dit artikel vind je een aantal handige tips voor webdesign Breda.

Webdesign Breda

Tip 1: Werk met een CMS

Je kunt natuurlijk helemaal zelf een website vanaf het begin ontwikkelen, maar het is makkelijker om gebruik te maken van een CMS. Dit soort systemen beschikken vaak over verschillende thema’s waarbij al aan de gebruiksvriendelijkheid is gedacht. Je hoeft hier dan niet meer zelf over na te denken.

Tip 2: Maak je website mobielvriendelijk

Websites die niet mobielvriendelijk zijn kunnen in deze tijd echt niet meer. Vrijwel iedereen bezoekt tegenwoordig websites vanaf hun mobiel. Zorg er daarom voor dat je website ook geschikt is voor mobiel (en tablets). Of ga voor mobile first: ontwikkel een mobiele website en pas deze daarna iets aan voor computers en laptops.

Webdesign Breda

Tip 3: Zorg voor een duidelijke navigatie

Bezoekers moeten natuurlijk snel kunnen vinden wat ze zoeken. Zorg daarom voor een duidelijk menu en een zoekbalk. Plaats eventueel ook een sidebar en een menu in de footer. Zorg er ook voor dat al je call-to-actions duidelijk en goed zichtbaar zijn. Verder is het ook slim om interne links in je teksten te verwerken.