Instagram

Instagram bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar. De app werd in 2010 gelanceerd. In 2012 kocht facebook Instagram over voor maar liefst 1 miljard. Instagram is tegenwoordig onderdeel van het bedrijf Meta. Het bedrijf Meta was voorheen Facebook, Inc. Meta is de eigenaar van grote apps onder andere Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp. Instagram is een van de big five van social media platforms. Met Instagram kun je foto’s, video’s en stories delen zodat vrienden en kennissen deze kunnen zien en delen. Omdat Instagram zo groot en succesvol is kun je er ook reclame op maken. Dit heet social media marketing, veel grote bedrijven maken hier tegenwoordig gebruik van om nieuwe klanten te werven en naamsbekendheid te creëren.

Social media marketing

Tegenwoordig zijn er duizenden social media platformen waarop je reclame kunt maken. Niet elk platform is even geschikt voor elke doelgroep. Instagram is een erg goed platform om naamsbekendheid te creëren. Er zitten maar liefst 5.600.000 dagelijkse gebruikers op Instagram waardoor Instagram een heel goed platform is voor social media marketing. Je kunt op twee manieren social media marketing uitvoeren op Instagram. Je kan het doen door middel van organisch of door middel van betaald. Wanneer je ervoor kiest om organisch bezig te gaan zal je dit veel tijd kosten omdat je dan veel content moet maken en plaatsen. Bij Instagram adverteren kost het vooral geld in plaats van tijd. Als je hier geen tijd in wilt steken dan kun je Instagram uitbesteden.

Instagram uitbesteden

Heb je te weinig tijd of kennis? Dan zou je kunnen overwegen om Instagram uit te besteden. Je kan alleen het adverteren uitbesteden maar ook alleen het organische deel. Beide kan natuurlijk ook. Specialisten zullen samen met u overleggen wat de doelstellingen zijn zodat het optimale uit uw marketingbudget word gehaald.