Aluminium is van alle markten thuis

Aluminium hoekprofiel

Je bent vast wel bekend met het materiaal aluminium, al is het alleen maar van het aluminiumfolie ergens achter in een keukenla. Maar wist je dat aluminium eigenlijk in heel voor heel veel doeleinden gebruikt kan worden? Het zit bijvoorbeeld in veel keukenapparaten zoals je vriezer en koelkast, maar ook in je blikje frisdrank of bier. Het materiaal wordt ook vaak gebruikt voor elektriciteitskabel en dat is niet zonder reden; het materiaal is namelijk extreem licht wat het goed bruikbaar maakt voor dit soort doeleinden. Er zijn veel verschillende manieren waarop aluminium verwerkt kan worden, en vaak gebeurd dit met door het gebruik van aluminium platen.

De verschillende profielsoorten van aluminium

Aluminium wordt op veel verschillende manieren gebruikt, en heeft daardoor ook verschillende profielsoorten. Zo kan het materiaal een L-profiel hebben, maar het kan bijvoorbeeld ook met een aluminium T profiel gebruikt worden. Het aluminium T-profiel is zoals de naam al doet vermoeden T-vormig, en wordt veel gebruikt in muur- en plafondconstructies. Dit zorgt voor de afwerking van de naad tussen twee platen. Het aluminum L-profiel is een hoekprofiel en is daardoor ideaal om te gebruiken wanneer een strakke afwerking is vereist. Er bestaat ook een aluminium U-profiel, welke ook enorm veelzijdige functies heeft. Zo kan het U-profiel goed gebruikt worden voor de afwerking van allerlei constructies, kasten, randen, of schuren.

Het nut van aluminiumplaten

Aluminium platen hebben veel uiteenlopende functies, ze worden dan ook binnen veel verschillende sectoren gebruikt. Zo kunnen de aluminium platen goed binnen de bouwsector gebruikt worden bij de constructie van gebouwen en andere constructies. Hier worden ze dan bijvoorbeeld gebruikt als wandbekleding of dakbedekking. Naast het gebruik van aluminium in de bouw, vindt je aluminium ook terug als elektrische geleiders, omdat aluminium erg geschikt is voor het geleiden van elektriciteit en warmte. Aluminium wordt dan ook veelal gebruikt om elektrische bedrading, kabels en andere elektrische componenten te maken. Daarnaast worden aluminium platen ook veel gebruikt als grondstof in het productieproces van bijvoorbeeld vliegtuigen, auto’s en andere transportvoertuigen.