Werken in de bouw

Nog een half jaartje en dan is het zo ver! Eindelijk met pensioen. Na 45 jaar in de bouw te hebben gewerkt werd het ook wel eens tijd. Na zo lang fysiek zwaar werk te hebben gedaan merk ik dat mijn lichaam helemaal versleten is. Mijn knieën zijn beide flink versleten en heb al een aantal keer een hernia gehad. Dit is ook niet zo gek als je bedenkt dat ik 45 jaar lang elke dag heel zwaar werk heb gedaan. Gelukkig heb ik de laatste tien jaar voornamelijk gemanaged en hoefde ik niet meer op me knieën straten te bedekken. Ik heb mijn pensioen ook zo kunnen regelen dat ik niet tot mijn 67ste door hoef te werken, maar nu op 63 jarige leeftijd van mijn pensioen kan gaan genieten. Over een paar maanden kan ik mijn werkschoenen en kleren opzij leggen en mijn golfkleren aantrekken.

bou

Genieten van mijn pensioen

Ik kan niet wachten om van mijn pensioen te genieten. Het eerste wat ik en mijn vrouw gaan doen is met de camper door Europa reizen. We hebben de hele route al uitgestippeld. Dit is iets waar we al heel lang van hebben gedroomd. Zo fijn dat je na al dat harde werk eindelijk beloond wordt. Het lijkt me wel heel raar hoor, van je hele leven vijf dagen in de week gewerkt te hebben, naar helemaal niks. Dat is denk ik een paar maanden leuk, maar ik moet nog maar even goed op zoek naar een leuke hobby. Ik ben wel alvast begonnen met een computer cursus, vandaar dat ik nu deze blog schrijf. Ik zal jullie allemaal op de hoogte houden van mijn avonturen als ik met pensioen ben. Hopelijk zijn dit er heel veel.