Wapeningsstaal om beton sterker te maken

Wapeningsstaal

Beton is natuurlijk een zeer sterk materiaal wat vooral in de bouw ook erg veel wordt gebruikt. Ook zijn de kosten relatief laag. Er zit echter een probleem bij beton en dat is dat het niet erg bestand is tegen trekkracht, maar gelukkig is hier wel een oplossing voor. Hier kun je dan wapeningsstaal voor gebruiken. Dit is ook wel bekend als betonijzer. Dit wordt dan in beton gestopt wanneer het wordt gestort zodat het er goed aan kan hechten. Je zult dan ook meteen zien dat het beton dan een stuk sterker wordt en dus ook veel meer gewicht kan hebben.

Voor in de vloer

Je kunt betonijzer bijvoorbeeld tegenkomen in de vloer bij een constructie. Dit zie je echt niet vaak omdat het wapeningsstaal vooral voor balken worden gebruikt. In vloeren zul je dan betongaas tegen komen. Zoals de naam al wel doet zeggen is dit dus een gaaswerk wat op dezelfde manier in het beton zit als het betonijzer maar dat heel veel. Dit zal er dan voor zorgen dat je dus een vloer zal maken die een heel stuk steviger zal zijn.

Wapeningsstaal

Verschillende soorten

Er zijn natuurlijk verschillende soorten wapeningsstaal beschikbaar. Zo heb je namelijk standaard lengtes die je dan kunt bestellen. Deze hebben allemaal namelijk een specifieke diameter en vaak een lengte van drie of zes meter. Dit zijn namelijk standaard maten die je het vaakst tegenkomt. Wel zie je dat je dit misschien nog een beetje op maat moet knippen. Je kunt ook betonijzer op maat bestellen. Dit is dan niet alleen voor specifieke lengtes, maar ook eventueel met bochten erin als dat nodig is. Soms zie je namelijk dat je het niet redt met een recht stuk staal en er zal dan dus een bocht in moeten worden gemaakt?