Optimale efficiëntie in een magazijn

legbord stelling

Tegenwoordig heeft elke supermarkt of winkelketen wel een magazijn. Eerder was dit niet zo omdat er ruimte bespaard moest worden, maar tegenwoordig worden er steeds meer en vooral grotere magazijn aan een winkel verbonden. Een magazijn is namelijk ook heel handig. Het zorgt ervoor dat de winkelproducten kan opslaan op een plek waar de normale klant niet kan komen. Zodra de producten op zijn in de winkel kan men vanuit het magazijn de producten weer in de winkel bijvullen en kan er zo sneller weer verkocht worden. Je ziet wel vaak dat winkeliers moeite hebben om hun magazijn overzichtelijk te houden. Met een paar tips kan je dit beter en sneller doen. De aanrijdbeveiliging kan je eenvoudig online bestellen.

Groter of juist kleiner magazijn?

Een magazijn vergroten is meestal de oplossing van veel winkeliers om hun magazijn overzichtelijk te houden. Want in hun ogen is meer ruimte meer plek om hun spullen neer te zetten en zo orde te houden. Hoewel dit waar kan zijn kan dit ook het tegengestelde veroorzaken. Een groter magazijn kan ook snel voor juist meer troep leveren en dus het nog erger maken. Hierdoor kan je snel een onoverzichtelijke boel krijgen die niet meer in orde te houden is. Ook krijg je dat er een verlaging is in de aanrijdbeveiliging. Paden worden namelijk overzichtelijk en mensen weten niet waar ze heen gaan.

Wat is dan de oplossing?

Er is een simpele maar ook een oplossing waarvoor men hard moet werken. De oplossing is duidelijk niet het groter maken van je magazijn. Of je nou een groot of klein magazijn hebt, onoverzichtelijk blijft onoverzichtelijk. Daarom moet je een duidelijke orde maken in je magazijn. Een plattegrond met gebieden waar alles komt te staan. En zorg dat je niet te veel inkoopt. Zodra je meer moet gaan inkopen, omdat de vakken in de winkel leeg zijn, dan pas is het tijd voor het magazijn uit te breiden.