Met een dierenverzekering voorkom je hoge kosten bij ziekte van je huisdier

Factuur

Sinds de uitbraak van COVID-19 en de daarbij behorende maatregelen van regering en RIVM, zijn er veel mensen die een huisdier hebben gekocht. Je kunt voor je huisdier een OHRA dierenverzekering afsluiten. Hiermee voorkom je hoge kosten bij ziekte van je huisdier. De huisdieren die zijn aangeschaft in Coronatijd zijn nu nog relatief jong. Bij een dierenverzekering geldt; hoe jonger een huisdier, hoe lager de maandelijkse premie. Het is niet verplicht om een huisdierenverzekering af te sluiten. Een dierenarts behandeling voor je huisdier kan echter wel veel geld gaan kosten. Zeker met de geavanceerde technieken waarvan dierenartsen tegenwoordig gebruik kunnen maken. Dierenartsen kunnen steeds meer doen voor de gezondheid voor een huisdier. De kosten voor behandeling en medicijnen kunnen wel oplopen. Dan is het fijn dat je voor de meeste kosten verzekerd bent!

Wanneer sluit je een dierenverzekering af en waarvoor?

Wanneer je een huisdieren verzekering afsluit voor jouw hond of kat, dan is het van belang om dit te doen als je huisdier nog jong is. De meeste verzekeringsmaatschappijen sluiten geen huisdieren verzekering meer af voor dieren die 7 jaar of ouder zijn. Hoe jonger je huisdier is bij het afsluiten van de dierenverzekering, hoe lager de premie zal zijn die je gaat betalen. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren ook, dat ze niet het hele bedrag van de behandeling vergoeden. Bij de ene maatschappij betaal je voor elke behandeling zelf 10% terwijl een ander tot wel 30% eigen bijdrage vraagt. Het grote voordeel van een dierenverzekering is, ook ondanks de eigen bijdrage, dat je nooit voor hoge kosten komt te staan. Met een basis dierenverzekering is jouw huisdier al goed verzekerd. Je kunt, bij elke verzekeringsmaatschappij, ook een aanvullende dierenverzekering afsluiten.

Wat zijn de voordelen van een dierenverzekering

Het grootste voordeel van een dierenverzekering is, zoals eerder al gezegd, dat je niet ineens voor hoge kosten komt te staan bij ziekte van je huisdier. Bij de behandelingen die worden gedekt door de dierenverzekering, worden de kosten vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Hoeveel die vergoeding is hangt af van het eigen risico. De meeste behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering. Bekijk vooraf ook goed welke aandoeningen worden vergoed. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die je voor een huisdier kunt afsluiten. Deze vergoeden meer en complexere aandoeningen. Zo kun je voor (ras)honden die vaak problemen krijgen met heup- of elleboog een aanvullende verzekering afsluiten waarbij ook fysiotherapie wordt vergoed.