Loopbaancoaching wat kan dat voor jou betekenen

Loopbaancoaching kan je helpen bij vraagstukken en problemen die met je werk te maken hebben. Wanneer je loopbaancoaching gaat volgen krijg je te maken met een vaste coach die je kan helpen bij vraagstukken zoals;

·      Moeite met ontspannen en in slaap komen vanwege het piekeren over mijn werk

·      Angst dat ik mijn werk niet afkrijg

·      Hoe kan ik mijn grenzen aangeven om te voorkomen dat ik een burn-out krijg

·      Hoe laad ik mezelf weer op na een hele dag achter mijn scherm?

·      Hoe kan ik lastige onderwerpen op een goede manier bespreken met mijn leidinggevende. 

·      Hoe ga ik om met een lastige collega?

·      Ik ben zwanger geweest en ga weer werken, maar heb moeite om mijn ideale werkritme te vinden

·      Ik ben (lang) ziek geweest, hoe keer ik goed terug naar het werk?

·      Ik wil graag promotie maken en heb wat coaching nodig

·      Ik zit niet helemaal op mijn plek in mijn functie

·      Hoe zorg ik thuis voor fijne werkomstandigheden?

Loopbaancoaching biedt hulp bij problemen op of over het werk

Bij loopbaancoaching is de coach altijd gericht op het oplossen van het probleem waarmee jij komt. De coach kan je helpen omgaan met de uitdaging waar jij voor staat. Daarom moet eerst helder zijn wat je vraag, probleem, of uitdaging precies is. Vragen kunnen bijvoorbeeld zijn; Hoe kan ik de volgende stap in mijn carrière zetten? Ik heb het gevoel dat ik tegen een burn-out aanzit? Of; ik heb moeite om mijn grenzen aan te geven tegenover mijn leidinggevende? Je kunt bijvoorbeeld last hebben van:

·      Saai werk

·      Het gevoel hebben in een keurslijf te zitten

·      Je werk vrij zinloos te vinden

·      Het gevoel te hebben geen erkenning of waardering te krijgen

·      Een slechte beoordeling gehad hebben

·      De lat te hoog te leggen

·      Slecht slapen en piekeren over werk gerelateerde zaken

De loopbaancoach zal samen met jou naar een oplossing zoeken zodat je weer verder kunt met je werkzame leven.

Outplacement bij (dreigend) ontslag

Outplacement betekent: ‘Begeleiding bij het zoeken van een nieuwe baan van ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers’. Outplacement kan je helpen bij het verwerken van het verlies van je baan of functie en is geschikt voor iedereen die onvrijwillig moet uitzien naar ander werk. Bij outplacement bekijkt de coach samen met de cliënt naar de beste route om een baan te vinden die het meest geschikt is. Die route is voor iedereen anders, maar start altijd met een oriëntatie gesprek. Daarvoor moet eerst worden vastgesteld welke kennis nu in huis is, welke kennis nodig is voor die nieuwe baan en hoe die kennis het beste vergaard kan worden. Je leert solliciteren, netwerken en wordt getraind in sollicitatiegesprekken. Heb je een baan gevonden dan is de coach nog een tijd op de achtergrond om je te ondersteunen.