Kies het juiste carbonweefsel

Wil je carbonweefsel kopen maar vind je door het ruime aanbod ervan het moeilijk om de juiste soort te kiezen? Kijk dan eerst goed waarvoor je het materiaal nodig hebt. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de website van Compositesplaza.

Raadpleeg de klantenservice

Het bedrijf heeft een uitgebreid aanbod aan koolstof (carbon) weefsels waaruit je een keuze kunt maken. Als je het moeilijk vindt de juiste te kiezen win je het beste even op voorhand informatie in. Je kunt dit via het contactformulier op de website doen maar mailen of bellen met de klantenservice kan ook.

Soorten carbonweefsel

Carbon is in verschillende varianten te koop en het wordt hoofzakelijk door het product dat je ermee wilt maken bepaald voor welke soort je kiest. Bij Compositesplaza kun je kiezen uit de volgende soorten: koolstofvezel PREPREG, koolstof bandweefsel, koolstof multiaxiaal weefsel en koolstof carbonweefsel. Deze materialen zijn ook in verschillende weefsels en maten te koop.

Carbonweefsel in combinatie met kunsthars

Carbonweefsel wordt vaak gebruikt in combinatie met kunsthars. Als je voor dit materiaal kiest heb je door de versterkende werking van het carbon op het hars een stijf maar ook stevig materiaal in handen dat ook nog eens licht in gewicht is. Daarnaast is het bestand tegen hoge temperaturen en kan het goed tegen water en zuurstof. Het zal niet roesten en kan tegen een stootje. Bovendien kent carbon een lange levensduur.