Hoe werkt een uitzendbureau?

Een uitzendbureau werkt als bemiddelaar tussen iemand die werk zoekt en bedrijven die werk hebben. Het uitzendbureau is dus op zoek naar die ene goede kandidaat, de perfecte match voor de vacature (Renswoude). De opdrachtgever meldt zich bij het uitzendbureau en bespreekt de functie. Dit doet een opdrachtgever doorgaans als zij zelf de ideale kandidaat niet kunnen vinden of als ze geen tijd hebben om te recruiten.

Aan de andere kant melden werkzoekenden zich bij het uitzendbureau. Zij bespreken met de medewerkers van het uitzendbureau wat voor werk ze graag willen gaan doen, wat voor werkervaring ze hebben, hoeveel uur ze willen werken en een salarisindicatie. Op basis van deze informatie gaat de recruiter op zoek naar de perfecte match.

Bij een uitzendbureau voor verschillend werk

Bij het uitzendbureau kun je terecht voor heel veel verschillende banen. Zo zijn er bijvoorbeeld fulltime banen of parttime banen, zijn er tijdelijke functies of vaste contracten en zijn er bijbanen en vakantiewerk. De banen bij het uitzendbureau zijn voor allerlei vakgebieden, zoals logistiek, productie en schoonmaakwerk, en opleidingsniveaus, van niet geschoold tot wo. Ben je een starter en nieuw op de arbeidsmarkt? Geen probleem! Ben je een ervaren leidinggevende op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ook dat is geen probleem! Een uitzendbureau helpt om de perfecte match te vinden.

De banenmarkt op

Een uitzendbureau heeft natuurlijk enorm veel kennis van de banenmarkt. Dat is voordelig voor jou als werkzoekende. Je kan bij het uitzendbureau jouw wensen en ambities aangeven en samen kunnen we kijken wat voor werk het beste bij jou past. Het uitzendbureau kan dan gericht op zoek gaan naar een passende baan voor jou. Weet je niet precies wat voor werk bij je past? Dan kun je via het uitzendbureau ook verschillende functies proberen, zodat je meer werkervaring opdoet en er voor jezelf achter kan komen wat voor werk bij je past.