Een veilige extra vloer voor je producten

Etagevloer

Wanneer je verschillende producten op een etagevloer zet is deze onderhevig aan diverse belastingen. Maar ook personen maken gebruik van de vloer om een product te zoeken en te pakken voor een order. Werk je met een vloer van Plusm2 dan kun je er van uitgaan dat je te maken hebt met een veilige vloer. Een keurmerk zorgt ervoor dat de vloeren aan strenge eisen voldoen, wanneer de vloer is gebouwd volgens de eisen ontvang je een certificaat met gegevens over de vloerbelasting. Tevens een handleiding hoe je met de vloer dient om te gaan.

Etagevloer

Niet zomaar een vloer bouwen

Je kunt niet zomaar te pas en te onpas een etagevloer bouwen binnen je bedrijfspand, daar zijn wetten en regels voor of je een vergunning nodig hebt. Wordt de vloer onderdeel van het gebouw dan is een vergunning noodzakelijk, door er bijvoorbeeld kantoorruimten op te bouwen. Gebruik je de vloer alleen om je producten op te slaan dan heb je geen vergunning nodig bij het bouwen. Het is ingewikkeld om vooraf te kunnen beoordelen of je daadwerkelijk een vergunning nodig hebt, laat je vooraf goed informeren voor je begint met bouwen van een vloer.

Etagevloer

Belasting van de vloer

In de Eurocode staat aangegeven de waarde voor het bepalen hoe je de etagevloer kunt belasten. Dit zijn minimale normen en kunnen alleen worden gebruikt als richtlijn. Het is zeer aan te raden om goed te kijken waarvoor de vloer wordt gebruikt, komen er legbordstellingen op dan is waarschijnlijk een grotere belasting noodzakelijk. Een gebruiker van de vloer moet altijd geïnformeerd worden betreft de belasting van de vloer, dit kan door het gebruik van waarschuwingsborden.