De tips die je nodig hebt om populair te worden op Youtube?

Wie heeft er nooit van gedroomd om beroemd te zijn? Youtube heeft al voor vele beroemdheden gezorgd. Hoe kun je populair worden op Youtube? We leggen je het graag uit.

Maak originele inhoud

Origineel zijn is niet zo moeilijk als het klinkt. Het betekent gewoon dat je video-inhoud moet leveren die interessant is.

 • Heb je een mening? Deel het!
 • Spreek je een andere taal? Gebruik het!
 • Houd je van dansen, zingen of moppen vertellen? Laat het zien!
 • Houd je van nieuws over beroemdheden? Verspreid het!
 • Ben je een expert in jongleren, goocheltrucs of het aanbrengen van make-up? Bewijs het!

Een fout die veel nieuwe YouTubers maken, is proberen video’s te maken op basis van wat ze denken dat snel populair zal worden. Het creëren van iets splinternieuws dat de wereld nog niet eerder heeft gezien, gaat waarschijnlijk eerder viral dan iets dat al duizend keer eerder is gedaan.

Besteed aandacht aan trends

Terwijl je origineel wil zijn, wil je ook profiteren van populaire sociale media onderwerpen. Neem inhoud waar mensen naar op zoek zijn over en doe er je eigen draai aan. Een goede manier om erachter te komen wat voor soort dingen mensen zoeken naar of praten over online is door te kijken naar trending hashtags op Twitter. Het uploaden van een YouTube-video met dat trending-onderwerp kan een geweldige manier zijn om mensen te triggeren met een eenvoudige zoekopdracht op Google of YouTube. Je kunt het ook op verschillende social-mediaplatformen delen met de juiste trending hashtags zodat andere gebruikers het gemakkelijk kunnen vinden. Zorg ervoor dat je het trending onderwerp opneemt in de titel, beschrijving en trefwoorden van je YouTube-video om de kans te vergroten dat het door anderen wordt gevonden.

Blijf jezelf

Blijf jezelf, dat is waarschijnlijk een van de meest populaire adviezen die ooit zijn gedeeld. Maar als het gaat om het krijgen van meer weergaven en het creëren van een hit op YouTube, is dit de absolute waarheid. Een sleutelfactor om je kanaal bekend te maken op YouTube, is je unieke persoonlijkheid laten zien. Het is normaal dat je beroemde YouTubers wilt nabootsen die je elke dag bewonderd en bekijkt. Maar ze proberen niet iemand anders te zijn. Ze zijn gewoon natuurlijk. En jij zou hetzelfde moeten doen. Doen alsof je iets bent dat je niet bent, is al heel snel niet leuk. Het wordt repetitief en saai. Je kijkers op YouTube abonneren zich op wie je bent.

Wees consistent op YouTube

Eén ding dat de meeste ambitieuze YouTube-videomakers vergeten, is hoe lang het kan duren om een ​​korte video te maken. Natuurlijk kun je een video bekijken die is gemaakt door een beroemde YouTuber van slechts drie minuten, maar vergeet niet dat die video:

 1. Een script heeft, doordacht is, of op zijn minst een onderwerp moet hebben.
 2. Volledig werd opgenomen, inclusief insteltijd, mogelijke belichting en kostuum veranderingen, en waarschijnlijk een reeks van bloopers.
 3. Is bewerkt, wat een uur of meerdere uren kan hebben geduurd.
 4. Werd gedeeld en gepromoot op sociale media, op mailinglijsten, op blogs, in forums, enzovoort.

Investeer veel tijd

Het maken van een geweldige YouTube-video kost tijd. Als je succes wil bereiken om echt populair te worden, dan zal het niet gebeuren door slechts een paar minuten per dag of een uur per week te investeren.

Een goede richtlijn bij het starten van een nieuw YouTube-kanaal is om elke week minimaal twee nieuwe video’s te uploaden. Als je tijd hebt om meer te doen, dan is dat geweldig. Maar als je jezelf te hard opdringt, wordt je misschien ontmoedigd. Het is ook belangrijk dat de video’s op je kanaal fundamenteel consistent moeten zijn. Je zult merken dat veel populaire YouTubers zich houden aan één type stijl voor video’s op hun kanaal.

Betrek je publiek

Er is niets leuker dan je eerste positieve YouTube-reactie te ontvangen. Je doel is echter niet om maar één reactie van een gebruiker te krijgen – je wilt ze geïnteresseerd houden in het bekijken van meer video’s. Het is altijd een goed idee om te reageren op positieve reacties. Hierdoor voelt de gebruiker zich meer verbonden met je kanaal en is hij eerder geneigd je andere video’s te bekijken.

Een handig hulpmiddel

Laat je een handje helpen door verschillende Youtube producten te kopen, waaronder:

 • Youtube views
 • Youtube likes
 • Youtube reacties
 • Youtube abonnees

Het is geen oneerlijk spel, want jij doet hiermee aan een andere vorm van promotie, een heel effectieve vorm, waarbij je vooraf precies weet welk resultaat je gaat behalen. De methodes zijn 100% veilig en al je grote concurrenten doen het omdat ze weten dat deze trick werkt!