Commercieel medewerker

Dit zijn de werkzaamheden

Wat is een commercieel medewerker precies en wat zijn je taken op de werkvloer? Bij bedrijven door heel Nederland komt deze functie voor: als commercieel medewerker ben je een belangrijke schakel tussen collega’s, leveranciers en de klant. Je moet vooral goed kunnen communiceren, omdat de nadruk bij deze functie vooral ligt op klantcontact, maar ook administratieve taken. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging waarbij je veel bezig bent met mensen is de functie commercieel medewerker zeker iets voor jou. En bij Fabius Opleidingen kun je direct aan de slag!

De opleiding tot commercieel medewerker

Wat zijn je werkzaamheden als commercieel medewerker? In de eerste plaats ben je een aanspreekpunt voor de klant. Dit betekent dat je de klant adviseert en helpt, maar je maakt ook afspraken. Daarnaast zijn je commerciële en communicatieve skills erg groot, omdat je hier dagelijks volop mee bezig bent. Je bent verantwoordelijk voor de service- en klachtenafdeling en daarnaast help je ook bij verkoop- en marketingacties. Je krijgt veel te maken met de logistieke en administratieve aspecten van het vak. Hier moet je de juiste kennis van hebben, zodat je dit direct toe kan passen in verschillende situaties.

Je kunt als commercieel medewerker bij tal van bedrijven aan de slag. Door te kiezen voor een scholing bij Fabius Opleidingen leer je alles wat een werkgever van jou vraagt. Op deze manier ben je een aantrekkelijke aanwinst voor ieder bedrijf. Wanneer je houdt van het commerciële aspect binnen een bedrijf en je graag bezig bent met mensen is deze functie wellicht iets voor jou. Binnen een jaar kun je de opleiding succesvol afronden met een diploma. Dit betekent ook dat je snel ergens aan de slag kunt gaan! Je versterkt met een opleiding tot commercieel medewerker je positie op de arbeidsmarkt en je bent aantrekkelijk voor tal van bedrijven.