Commercieel administratief medewerker

Een commercieel administratief medewerker is iemand die zich bezighoudt met allerlei taken. Voorop staan de commercie en communicatie. Om een commercieel administratief medewerker te worden, is het handig een opleiding te volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij Fabius. Daar volg je eerst 30 lessen de opleiding administratief medewerker en daarna nog 10 lessen verdiepende stof voor het commerciële aspect. Zo ben je helemaal voorbereid op de functie van commercieel administratief medewerker. En je hebt ook nog twee diploma’s in een jaar gehaald.

Past het bij jou?

Maar past de functie van commercieel administratief medewerker wel bij jou? Bedenk je om te beginnen of je communicatief vaardig bent of het leuk vindt in contact te staan met klanten. Zo niet, dan is dit niets voor jou. Daarnaast is het de vraag of je een commerciële drive hebt. Dus vind je het leuk om dingen te verkopen of ben je daar goed in? Dan kan de functie commercieel administratief medewerker wel iets voor jou zijn. Naast communicatie en commercie zijn nog meer aspecten van belang voor de functie. Bijvoorbeeld probleemoplossend denken, in staat zijn feedback om te zetten in persoonlijke groei en verantwoordelijkheidsgevoel voor je werk.

Doorgroeimogelijkheden

Je weet nu welke competenties van belang zijn voor de functie en welke opleiding je kunt doen voor de functie van commercieel administratief medewerker. Maar dit hoeft niet je eindstation te zijn. Als de functie je goed ligt, kun je bijvoorbeeld ook doorgroeien naar commercieel medewerker buitendienst. Of ga voor een meer verantwoordelijke functie zoals verkoopleider of accountmanager. Je leest alles over de functie commercieel medewerker op deze pagina van Fabius opleidingen.