Brouwerij verpakkingen kopen? Hier moet je op letten

brouwerij verpakkingen

Wie een lekker biertje op de markt heeft gebracht, zit al snel met een tweede probleem: hoe zit het met die brouwerij verpakkingen? Want een bijzonder biertje verdient een bijzonder jasje. De verpakkingen zijn daarom minstens zo belangrijk als het product zelf. Hiermee straal je uit wie je bent, verleid je de kopers en zorg je dat je herkenbaar bent.

brouwerij verpakkingen

Een verpakking kiezen

Als je een verpakking kiest voor een product – ongeacht welk product dit is – dan zijn er een aantal zaken belangrijk:

  • je wil je merknaam en merkuitstraling erin opnemen
  • je wil dat het herkenbaar is
  • je wil dat het van goede kwaliteit is
  • je wil dat het betaalbaar is

Er zijn bedrijven die zich specialiseren in brouwerij verpakkingen maken. Natuurlijk is ook daarin veel verschil in kwaliteit. Het is dan ook goed om te kijken welke soort verpakkingen voldoen aan jouw eisen en waarom dat zo is. Ga eens naar een supermarkt of groothandel en loop rond: welke verpakkingen vind jij mooi en waarom? Je kunt daarin best noteren wat je zelf graag wil maar voorkom dat je dingen gaat overnemen van de concurrent. Uniek zijn en opvallen is nog altijd het belangrijkste en daarvoor is het belangrijk dat je niet zaken overneemt van anderen.

De kwaliteit van de verpakkingen

Als je eenmaal een ontwerp en stijl hebt gekozen voor je verpakkingen dan begint de rest. Het is bijvoorbeeld minstens zo belangrijk dat de kwaliteit van de producten goed is en dus ook van de verpakking. Kies voor stevig materiaal dat niet uit elkaar valt zodra iemand ermee aan de wandel gaat. Je wil namelijk dat mensen ook gemak en comfort ervaren als ze aan jouw product denken. Dat zijn de meest tevreden klanten die je kunt hebben.