AGV software voor een slimme productielijn

AGV 2

Een slimme productielijn realiseren in je bedrijf is essentieel voor een optimale bedrijfsvoering. Je wilt natuurlijk dat je producten zo snel en efficiënt mogelijk worden geproduceerd. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele technologische toepassingen die het realiseren van een slimme productielijn een stuk eenvoudiger maken. Een van de belangrijkste ontwikkelingen hierin zijn de zogeheten agv’s ofwel Automated Guided Vehicles. Dit zijn voertuigen die automatisch onderdelen van de productielijn kunnen overnemen waardoor de productie een stuk sneller en efficiënter wordt uitgevoerd. Maar om agv’s te gebruiken moet je natuurlijk ook een bijpassend agv systeem inzetten. Vandaar dat we je vandaag meer vertellen over de agv software.

Wat is AGV software

Voordat je dus daadwerkelijke agv voertuigen kunt gaan inzetten in je bedrijfsvoering moet je dus ook het juiste software systeem gebruiken. De automatische voertuigen kunnen namelijk alleen kunnen worden aangestuurd met de benodigde agv software. Met de software kan onder andere de sturing en navigatie worden ingesteld. Middels één systeem kunnen alle benodigde tool worden ingezet om het magazijn en de productieomgeving te beheren. Zo kun je aan de hand van een kaart van jouw bedrijfspand de route instellen die het agv voertuig moet afleggen om de producten van a naar b te brengen. Agv software is zo ingericht dat deze eenvoudig te gebruiken en te onderhouden is.

Het gebruik van Fleet Management Software

Het meest gekozen agv systeem is de zogeheten fleet management software. Letterlijk vertaald houdt deze software in dat de bedrijfsleider binnen één oogopslag kan zien waar alle agv voertuigen zich bevinden en hoe deze opereren tijdens de bedrijfsvoering. Via de software kan de bedrijfsleider vervolgens ook direct alle voertuigen tegelijk aansturen om ervoor te zorgen dat men efficiënt opereert. De software bestaat onder andere uit een eenvoudige interface, een alarm management en een prioriteiten beheer. Daarnaast is de software ook uitgerust met een systeem dat direct alle batterijen van de voertuigen kan beheren. Met deze software kun je dus geheel zelfstandig met behulp van de agv voertuigen de bedrijfsvoering instellen.